Soppsøndag på Søgne gamle prestegård

Praktisk info

Dato: 27.10.19

Tidspunkt: 11:00 - 16:00

Adresse: Søgnetunet, Søgne, Norge

Sted: Søgne gamle prestegård

Forening: Blomkålsoppen, Vest-agder sopp- og nyttevekstforening

Region: Agder

Hva skjer på soppkontroll?

Velkommen til Blomkålsoppens soppsøndag 27. oktober på prestegåren

Vi har fått anledning til å arrangere soppsøndag på Søgne gamle prestegård, med sopptur, soppkontroll, foredrag ved Taale Brynhi og kafé. Arrangementet er åpent for alle, og vi håper å kunne bruke dagen til å spre kunnskap om foreningen vår og kanskje verve noen nye medlemmer.

I kafeen blir det servering av mat med sopp og nyttevekster. Dersom du har noe godt å bidra med, av mat eller drikke, om det så bare er smaksprøver – ta det gjerne med! Eller ta med en god venn og bare nyt dagen. Vi håper å se deg!

Utstillingene på prestegården er også åpne og gratis å besøke: Jubileumsutstilling m/ni ulike kunstnere, Steinalderutstilling, og utstillingen «Teine og plog»

Dagens program:

Sopptur kl. 1100-1300

Soppkontroll kl.1300-1400

Foredrag kl.1400-1500

Kafé kl.1200-1600

Vi starter med en sopptur i området ved prestegården med soppentusiast Roald Jansen som turleder. Turen innover veien mot Kjosetjønn, og går etter hvert over i noe brattere terreng. Møt opp kl. 1100 på p-plassen ved Landbruksskolen hvis du vil være med.

Kl. 1300-1400 blir det soppkontroll på Låven – her får du anledning til å få sjekket soppkurven din. Soppsakkyndige: Taale Bryhni og Wencke Kiønig

Kl. 1400 blir det et spennende soppforedrag ved soppsakkyndig Taale Bryhni i kafeen

«Soppens rike»

Sopper tilhører et eget rike som er forskjellig fra dyre- og planteriket, og har vært brukt av oss mennesker i uminnelige tider.

Soppsakkyndig Taale Bryhni kommer for å fortelle om denne for noen snodige og litt skumle, men for andre svært kjente og kjære skapningen, soppen, om soppens liv, og om dens nytte og betydning for oss i samfunnet. Han vil fortelle om ulike typer sopp, om de beste matsoppene, og om de giftigste soppene som du absolutt bør unngå i skogen. I tillegg får du høre om keiserens sopp – godbiten matsukake (kransmusserong), og kongen av medisinsopper chaga (kreftkjuke).

Kafeen vil servere mat av sopp og andre nyttevekster. Du kan selvsagt også få kjøpe en kopp kaffe/te og et kakestykke.

Vel møtt!